neděle 22. července 2012

DIY, recy a nápady



Po delší odmlce se vracím ke svému blogu. Jednak mi hodně času zabralo počáteční nastartování a organizace farmářských trhů v neziskovce Trhni se, ale nastává čas, kdy mne čeká stěhování a s tím spojená renovace, recyklace a přeměna ze starého nové pro budoucí bydlení. 

Trochu jsem si zasurfovala po internetu a doplnila si pravý sloupec blogu s odkazy. Posbírala jsem několik zajímavých a inspiračních odkazů, nasypala je do šuplíku s názvem DIY, CRAFT, RECY

Rozhodně mne zaujal blog Blue Velvet Chair. To je něco pro kutily. Miluju fotografie s popisky Before and After. Uložila jsem si postup krok za krokem, jak si vyrobit dvířka u skříňky, která jsou složena ze starých prkýnek, po anglicku: Scrap furniture


V našem případě Scrap Nightstand od autora wholman a jeho Credenza návod přímo láká, abych z naší současné kuchyňské linky vytvořila tu polínkovou do budoucího pracovního ateliéru. Vůbec na webu Instructables najdete mnoho zajímavého.

Foto: wholman

Nemusíte mít ani starší kus nábytku, ale existuje vtipný web IKEA Hackers, kde jsem našla zrovna tak pěkně nascrapovanou skříňku. Tudíž možná trochu naopak, z nového kusu uděláte vtipně vzhledově "starý" kus nábytku, i když v tomto případě použila autorka proměny kristina klarin papírovou tapetu.




Zde na stolky z IKEA bylo použito tvrdé dřevo z podlahy basketbalové haly.


Foto: IKEA Hackers

Člověk je tvor nápaditý a tvořivý, dokáže tudíž ledacos i zrecyklovat - znovu využít, předělat, dát nepoužívané věci novou funkci, využít odpadový materiál apod. Web Recyclart s podtitulem The art of recycling je toho skvělým důkazem. Vybrala jsem pro dokreslení dřevěné recyklování právě z polínek, latí, prken a větví.




Při surfování v nových DIY a recy odkazech najdete právě i ono Předtím a Nyní:




Článek: Faux Butcher Block Desk z blogu Vintage Revivals, ale o tom až zase jindy až dojde na opravdovou renovaci nebo patinování starého nábytku. 

čtvrtek 5. července 2012

Krojovaný zážitek


Na jaře jsem měla krojovaný zážitek. Navštívila jsem Podřipské muzeum  - workshop věnovaný etnografii, lidovým tradicím a folklórním motivům ze sbírek Karla Rozuma. Rozpohybovala tužku a nechala se inspirovat originálními lidovými ornamenty, které bych ráda využila v mé sítotiskové tvorbě.