pondělí 29. listopadu 2010

CodeMode (pod)zimní 2010


Tak jsme nakonec v neděli dopoledne vyrazili na CodeMode. Zajímavý postřeh, vidět vše jako návštěvník a ne jako prodávající za pultem, jako tomu bylo v dubnu s LOTRem v Karlíně. Dojmy jsou dojmy. Přijela jsem si koupit hlavně brož od elinesky z její nové kolekce "moje". Seznámit se s Majdau a sejít se s Věninou kvůli organizaci Setkávání pod věží, které bude za čtvrnáct dní v Praze. Moc jsem nefotila, protože lidstvo houstlo a nebylo moc místa. Tak menší report obrazem a zakoupenými kousky.


 

U bee sting jsme ulovili placku. O kousek vedle se seznámili s příjemnou Yo Soy.


Zasekli se v inter:zone, kde měli knížky z Baobabu a konečně jsme si na doporučení And pořídili Malé černé pohádky pro nebojácné děti od ilustrátorky Alžběty Skálové a další a další drobnostě, kterými si uděláte radost.




kaia.fox - Plastic snowflake brož

 

PARAZIT FashionShop - keramická brož Miminko z kolekce Biedermeier autor Petr Hůza



Porcelánové brože a šperky Pavla Vachunová. 


Lichi - kabelka váleček hranaté příšery....


Taky nějaké čtivo FULL MOON MAG na stánku TRIBO nedaleko prodejního stánku punk a D.I.Y. sortimentu od PUNKTURY. A teď s tím rychle do skříně, protože to přinese až Ježíšek přeci....


Závěr popoledního codemodování se odehrál za rohem v příjemné La Créperie, kde jsme s holkama probraly poslední detaily akce Setkávání pod věží. Číšnice z nás byla trochu mimo, neb místo jedné dýňové polévky přinesla dvě. Naopak mou zapečenou špenátovou palačinku nikoliv, protože po chvíli přišla s dalším talířem a na něm palačinku s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou, ale tu už jsme na stole jednu měly. Veselé to bylo, Majdo a Věni díky za pěkné odpoledne.

sobota 27. listopadu 2010

První sníh


Napadl první letošní sníh. Odpoledne, když jsem hledala rekvizity na fotografování zboží, padlo mi do ruky i torzo knížky říkanek mého taťky. Je tam hned několik krásných obrázků s kočkami, které jsem použila. O zimě pak hned dvě říkadla a jedno krásné vánoční.

Vybavilo se mi, když u nás byla mamka (rozuměj tchýně) a vyprávěla jak slavili Vánoce u nich doma. Obcházeli ten večer všechny příbuzné ve vsi. Vůbec se netěšila k tetě, protože tam už jako malá holka dostávala vždy povlečení, utěrky nebo něco háčkovaného do výbavy, až bude jednou velká... také ji dnes mrzí, že nezpovídala více svoji maminku, aby jí vyprávěla o jejím dětství. V tu chvíli jsem si uvědomila, že až se v klidu sejdeme celá rodina, musím vyzpovídat svoje rodiče zase já.



úterý 23. listopadu 2010

Obrazy z výstavy

Nový - osobní profil na fler.cz byl naplněn a plně zprovozněn. Dnes jsem vložila obrazy, známé to komiksy a jednu kresbu Valentýnského blahopřání.
Často si na tu atmosféru z vernisáže a výstavy v Minoru vzpomenu. Taky na to, že denně koukám na neuklizenou bedýnku s kladivem, vruty, vrtačkou, smirkem, barvami a štětci. Ona se hlásí o své slovo a ani uklidit nechce, protože zásilka mozaikových sklíček dorazila už před časem a nová menší okna z vily také.






neděle 21. listopadu 2010

Zelená mlha

Čas po ukončení výstavy v Minoru pomalu plyne. Konečně jsem se dostala k tomu, abych vyfotila obrazy z výstavy. Tedy ty, co mi zbyly. Postupně bych je ráda vložila k prodeji na svůj prodejní profil na fler.cz pod svým vlastním jménem SvatavaJ. Batika je za zenitem, jsem slyšela asi před rokem. Možná... asi, hlavně mne nebaví tak jako dříve. Posun. Mne samotnou výstava Píchlá duše, další aktivity a hlavně lidé mimo virtuální svět nakoply k tomu, abych se vydala na jinou - svou cestu...










 

pondělí 15. listopadu 2010

Už mají své místo


Plechová krabice se skleněným víkem je hotová. Pěkně vypucovaná. V týdnu ještě přišla menší zelená plechová krabička. Nemohla jsem odolat těm dětským postavičkám. Zavírání funguje, ale byl to zřejmě kufřík a poškodil se. Někdo tedy do víka udělal dvě díry a zamontoval měděný drát, aby se lépe otvírala a nosila. Hned jsem věděla co do ní dám, ale ještě lepší do ní budou ty tatínkovi hliněné kuličky, kostky a skleněné postavičky z Člověče nezlob se.







A nakonec jsem si i trochu hrála... klikací pozdrav.